Om bogens indhold

Bogen er den første bog på dansk med tilhørende websted, som giver en introduktion til det spændende Arduino univers. For undervisere i grundskolen beskrives indledningsvis de overvejelser og begrundelser, der findes for, at elever skal lære at programmere , og hvorfor elevernes it-kreativitet skal styrkes. Bogen kan bruges uden erfaringer indenfor elektronik og programmering.

“Kom godt i gang med Arduino” er den første bog i serien.
Bogen er trykt i farver i A4 -format og indeholder 172 sider med over 200 tegninger og illustrationer. Indbinding helbind/hardcover.

Fra de nye forenklede Fælles Mål, som trådte i kraft fra skoleåret 2015/16, er der uddrag af læseplanerne i fysik/kemi og natur/teknologi i forbindelse med programmering.

Undervisere på de gymnasiale uddannelser og på erhvervsuddannelser vil også med fordel kunne anvende bogen i forbindelse med fagene informationsteknologi, programmering, teknologi, datalogi mm.

Der er mange andre, som bogen egner sig til. Det kan du læse om i bogens første kapitel – “Hvem henvender bogen sig til?”

De følgende kapitler beskriver fænomenet Arduino, historien om Arduino og om teamet, som stod bag udviklingen af den tilhørende hardware og software.

Herefter følger nogle grundlæggende kapitler, der forklarer hvordan den gratis software (Windows, Mac OS X og Linux), skal installeres på computere, og hvordan softwaren Arduino IDE skal bruges.

Desuden er der kapitler med en gennemgang af Arduino UNO boardet, de mange sensorer og andet hardware, som kan tilsluttes boardet. Ligeledes er der forklaret, hvordan  computeren skal tilsluttes et Arduino UNO board, og hvordan et program uploades til det.

Bogen indeholder desuden 50 praktiske projekter med oplysninger om bl.a. materialer, kredsløbsopgaver, komponentplacering og programmering af Arduino UNO boardet.

De tilhørende programmer til projekterne, kan alle downloades her fra bogens websted.

Programlinjerne med koder bliver forklaret i bogen. Da mange af koderne genanvendes i de forskellige projekter, vil kun de dele af programmet, som indeholder nye koder blive forklaret. Nogle programmer i bogen bliver ikke forklaret, hvis de ligger udenfor denne bogs rammer.

Ting virker ikke altid som forventet, så i nogle af projekterne er der beskrivelser, der fortæller om de mest almindelige problemer og deres løsninger.

I forbindelse med undervisning vil det være en god idé, at lade eleverne komme med yderligere forslag til, hvordan projekterne rent praktisk kan bruges i dagligdagens virkelige verden. I slutningen af bogen findes en liste over de komponenter, der anvendes i bogen. Bogens websted indeholder desuden link til de mest anvendte websteder om Arduino. Her kan du få hjælp og gode ideer til utallige andre praktiske projekter.

Bogen egner sig til enhver, som ønsker at eksperimentere med den populære Arduino UNO mikrocontroller og dens programmeringssprog. Arduino gør det muligt for alle med denne interesse at bruge denne rige og komplekse teknologi.

Indholdsfortegnelse.