Om bogens indhold

”Arduino, Android apps og Bluetooth” er den anden bog i serien ”Min Arduino”, og er en fortsættelse af bogen ” Kom godt i gang med Arduino”.

For at få et større udbytte af bogen er det en fordel at have et kendskab til den første bog i serien, hvor de mest fundamentale egenskaber omkring Arduino beskrives.

Den nye bog i serien indeholder over 20 projekter, hvor der stor set i alle projekter er fokus på kombinationen af Arduino, Android apps og Bluetooth. At der er valgt en Android mobiltelefon skyldes primært, at der findes rigtig mange apps til dette styresystem. Hvis du selv på et tidspunkt får lyst til at lave en app til dit Arduino projekt, så er det muligt ved hjælp af Android Studio.

I bogen beskrives indledningsvis, hvordan du kan udnytte den meget anvendte trådløse Bluetooth teknologi.

Alle nyere Android mobiltelefoner kan kommunikere ved hjælp af Bluetooth, en teknologi som ovenikøbet er opkald efter den danske konge Harald Blåtand.

I første omgang skal du have vist, hvordan du meget enkelt kan aktivere Bluetooth enheden på din mobiltelefon.

I anden omgang får du vist hvordan, du tilslutter et Bluetooth modul (HC-05) til dit Arduino UNO Board.

Herefter er du parat til at parre din mobiltelefon med det Bluetooth modul, som er tilsluttet dit Arduino UNO Board, så de kan kommunikere med hinanden.

Bogens første projekter er simple og viser, hvordan du kan tænde og slukke en eller flere lysdioder eller variere farver og lysstyrke på en RGB lysdiode ved hjælp af din mobiltelefon.

De følgende projekter handler om at styre forskellige typer af tohjulede robotbiler ved hjælp af Bluetooth. Den trådløse styring at robotbilerne foregår ved hjælp af skydere eller knapper på din mobiltelefons skærm.

Desuden får du vist, hvordan du kan styre en robotbil ved hjælp af mobiltelefonens indbyggede accelerometer.

En af robotbilerne skal have noget ekstra udstyr, så du både kan tænde og slukke forlygter og baglygter eller aktivere hornet ved hjælp af din mobiltelefon.

I andre projekter får du mulighed for bruge din mobiltelefon som en afstandsmåler eller en vejrstation og få vist data for temperatur og luftfugtighed på skærmen.

Du får også lejlighed til at beskæftige dig med styring af servomotorer og stepmotorer.

Projektet med de fleste håndværksmæssige udfordringer er nok af bygge en 4 i 1 multifunktions robotbil, der indeholder samtlige egenskaber fra fire forskellige robotbiler.

Programmerne til de enkelte projekter kan hentes fra bogens websted:

https://www.myarduino.dk/

Bogens websted indeholder også en del videoklip af projekterne.

I slutningen af bogen er der en liste over de materialer, der anvendes i bogen.

Indholdsfortegnelse.